Želatina Gelita plátky 16g 6ks plátků
Kód: 1485Detailní popis produktu
Želatina plátková Gelita Titanium 110 Bloom.
Plátková želatina vysoké kvality pro široké použití v potravinářské a cukrářské výrobě. V cukrářství je neocenitelná při přípravě dortových, krémových a šlehačkových náplní. V gastronomii ji především oceníme při zpracování masa, ryb a zeleniny.
Použití: Potřebný počet plátků namočíme do studené vody na 5-7 minut, poté vodu slijeme a želatinu důkladně vyždímáme. Chceme-li želatinu použít do studených dezertů, nejprve ji namočíme a necháme nabobtnat cca. 5minut, poté ji důkladně vyždímáme, dáme do misky, rozehřejeme v mikrovlnce nebo v kastrůlku a důkladně mícháme, než se rozpustí.
Pozor!!! nesmíme ji přehřát, pouze rozpustit!!
Dále želatinu přidáme za stálého míchání do studených dezertů (do ušlehané šlehačky, krémů, pudinků, na želírování ovoce, do aspiků). Poté uložíme do chladu na 2-3 hodiny. Použijeme-li želatinu do teplých surovin, ihned se rozpustí (omáčky, ke ztužení lehkých krémů a šlehačkových mouse s nižším obsahem tuku).
POSTUP NIKDY NEZAMĚŇUJEME!!
Doporučené dávkování: 4 plátky na 500ml tekutiny
Složení: plátková želatina, vyrobená z čistě přírodních živočišných bílkovin. Nepochází z Geneticky modifikovaných surovin, neobsahuje alergeny. Vyráběno v závodě, který zpracovává Vejce v prášku, arašídy, mléko a jeho složky, sojový lecitin, obiloviny obsahující lepek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.